NÄIN HYÖDYNNÄT INFONÄYTTÖJÄ KORKEAKOULUYMPÄRISTÖSSÄ - 5 KÄYTTÖTARKOITUSTA

Korkeakouluissa hyödyntämismahdollisuuksia näyttöviestinnälle on paljon: sisäinen tiedottaminen, sosiaalinen media, tilavaraukset, ruokalistat, julkisen liikenteen aikataulut. Tänä päivänä näytöille on helppoa siirtää jo olemassa olevaa tietoa erilaisten rajapintojen ja toimivan hallintajärjestelmän avulla, jolloin infonäyttöjen sisällönhallinta ei vaadi erillisiä resursseja. Listasimme viisi käyttötarkoitusta infonäytöille korkeakouluympäristössä.  

1. Sisäinen tiedottaminen

Tiedottaminen ajankohtaisista asioista on infonäyttöjen perustarkoitus. Näytöille voidaan tuoda korkeakoulun tapahtuma- ja uutissyötteet suoraan verkkosivuilta. Näkymä voidaan määritellä esimerkiksi otsikkotasolla tai otsikko + sisältö. Syötteet on helppoa tuoda suoraan verkosta ja näytöille voidaan määritellä, kuinka monta uusinta julkaisua näytöillä halutaan esittää. Tiedotuskanavaa voidaan laajentaa myös infonäyttöjen lisäksi mobiiliin ja työasemille, jolloin informaatiota voidaan kohdentaa ryhmäkohtaiseksi. 

2. Sosiaalinen media – Yammer ja someseinät

Sosiaalista mediaa sisältöjä hyödynnetään tänä päivänä jo tehokkaasti infonäytöillä ja somesisältö toimii sekä informatiivisena sisältönä että viihteellisenä sisältönä. Useat korkeakoulut hyödyntävät esimerkiksi Yammeria sisäisenä sosiaalisena mediana, jossa on jokaiselle opiskelijalle hyödyllistä sisältöä. Yammerissa on paljon sisältöä eri alojen ja kampusten opiskelijoille, joten kohdentaminen on tärkeää. Tietyn kampusrakennuksen näytöille voidaan tuoda koontina esimerkiksi tietyn koulutusalan Yammer-syötettä.

Monissa korkeakouluissa käytetään ns. someseinää, johon kerätään kaikki tietyllä hashtagilla merkatut päivitykset tai pelkästään korkeakoulun omat postaukset eri sosiaalisen median kanavista. Someseinäkin voidaan tuoda näytöille luomaan yhteisöllistä ilmapiiriä ja hyvää fiilistä. Lisäksi se toimii visuaalisesti mielenkiintoisena koontina ajankohtaisista asioista ja tapahtumista.

3. Tilavaraukset näkyviin

Monissa korkeakouluissa tilavaraukset hoidetaan Outlook -kalenterin tai intrajärjestelmän kautta. Arjen kiireessä kuitenkin syntyy usein epätietoisuutta, kuka on varannut minkäkin tilan ja mihin kellonaikaan.

Esimerkiksi ammattikorkeakouluissa tehdään paljon projektiluontoisia töitä, joihin vapaat työtilat ovat tarpeen nopealla aikataululla. Ratkaisuna tähän haasteeseen ovat tilavarausnäytöt, jotka sijoitetaan varattavien tilojen ovenpieleen, jolloin varaustilanteen tsekkaaminen sujuu silmänräpäyksessä. 

Tieto varauksista saadaan suoraan syötteenä suoraan Outlook -kalenterista tai intrajärjestelmästä näytölle, jolloin yksittäisen tilan varaustilanne on reaaliaikaisesti kaikkien nähtävillä ja tilan varaajan on helppo käydä katsomassa, missä tilassa olisi vapaata. Tilavarausten koontinäkymä voidaan tuoda yhdelle tai useammalle infonäytölle. Myös muut tilanvarauskalenterit saadaan tuotua infonäytöille.

Tiloja vuokrataan myös paljon korkeakoulun ulkopuolisten luennoitsijoiden ja työpajojen käyttöön, jolloin tilavarausnäytöt toimivat opastajina korkeakoulussa vieraileville kävijöille ja luennoitsijoille.

blog_Tuomela_ovenpielinaytto_01_Upto.jpg

4. Päivän ruokalistat

Ruokalistat voidaan tuoda suoraan infonäytöille rajapintojen avulla. Esimerkiksi Amican ja Sodexon ruokalistat saadaan syötteenä suoraan verkosta, jolloin ruokalistat pysyvät jatkuvasti ajan tasalla ja ne voidaan näyttää näytöillä päiväkohtaisesti tai viikkokohtaisesti. Jos tietyn ravintolan ruokalistaa ei löydy verkosta, voidaan sekin tuoda manuaalisesti näytöille esimerkiksi kuvana tai omana tiedotteenaan. 

5. Julkisen liikenteen aikataulut

Julkisen liikenteen aikataulut voidaan tuoda syötteenä näytöille suoraan verkosta. Esimerkiksi Matkahuollon ja HSL:n aikataulut siirtyvät näppärästi suoraan verkosta näytöille, jolloin julkisen liikenteen aikataulut ovat nopeasti nähtävillä. Myös poikkeusaikatauluista voidaan tiedottaa infonäytöillä ajankohtaisesti.


KuntaPro kilpailutti kevään ja kesän 2016 aikana kilpailullisella neuvottelumenettelyllä laadukkaat ja monipuoliset infoTV-ratkaisut asiakkaidensa käyttöön. Toimittajaksi valittiin Upto Oy. Tutustu KuntaPro -sopimukseen tarkemmin tästä.

Upto Oy tuottaa KuntaPro:n asiakkaille, omistajille sekä omistajien omistajille asiakaskohtaisia näyttöviestintäpalveluja. 


Katso videomme "Tulevaisuuden Oppilaitosviestintä": 

 

Infonayttojen_hankintaopas_CTA

Pasi Anttila
Kirjoittaja Pasi Anttila
Julkaistu
Jaa LinkedIn Twitter Facebook
Intohimonamme on auttaa asiakkaitamme viestimään näytöillä ja saamaan niistä parhaan hyödyn irti.